NEWS

artworks-000116572455-ewi57u-t500x500

WAV: GIGAMESH – THE MUSIC

DOWNLOAD LINK
Gigamesh – The Music

artworks-000117328735-89rkx4-t500x500

MP3: DONNA SUMMER – BAD GIRLS (LUXXURY EDIT)

DOWNLOAD LINK
Donna Summer – Bad Girls (LUXXURY Edit)

artworks-000117155535-nel7tk-t500x500

MP3: KOGNITIF – MY FREEDOM HAS NO PRICE

DOWNLOAD LINK
Kognitif – My Freedom Has No Price

jjjjjjjj_522076779_n

Η εν Αθήναις δισκογραφική εταιρία Undo Records υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους fans των Marsheaux. Οι παραγγελίες από το εξωτερικό ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και έτσι το cd χρειάστηκε να τυπωθεί ξανά, με μια μικρή μάλιστα καθυστέρηση. Αυτό είναι ίσως το μόνο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν αυτήν την περίοδο η Σόφη και η Μαριάνθη. Γιατί κατά τα άλλα, τα πράγματα για εκείνες πηγαίνουν εξαιρετικά. Το δικό τους ‘Α Βroken Frame’, ένα tribute στο θρυλικό (από το 1982) άλμπουμ των Depeche Mode αρέσει. Και αρέσει πολύ αν κρίνουμε από τις πωλήσεις του σε χώρες της Κεντρικής -κυρίως- Ευρώπης.

Έφτιαξαν το άλμπουμ με σκοπό (αρχικά) να πουλάνε το σιντί και το βινύλιο στις συναυλίες τους. Όταν όμως πήραν τα  πρώτα θετικά σχόλια, αποφάσισαν να το κυκλοφορήσουν επίσημα. Η έκδοση του βινυλίου εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες. Σήμερα, η Σόφη και η Μαριανθή έχουν ήδη ξεκινήσει να δουλεύουν για τον επόμενο δίσκο τους με καινούρια tracks. Αυτό που ξέρουν, θα κάνουν και πάλι. Όμορφες ποπ μελωδίες ντυμένες με τα αγαπημένα τους synthesizers. Λίγο πριν βγούν στο δρόμο για να παίξουν το ‘Α Broken Frame’, οι Marsheaux μιλούν στο mansta radio.

Γιατί το  “αμήχανο” – και λιγότερο γνωστό – ‘Α Broken Frame’ και όχι κάποιο πιο εμπορικό άλμπουμ των Depeche;
Γιατι ειναι ισως το πιο υποεκτιμημένο album των Depeche Mode και ηταν πολυ καλή προκληση να το φέρουμε στα μέτρα μας.Το θεωρούμε βέβαια πολύ αδικημένο καθώς υπάρχουν διαμάντια μέσα σε αυτό.

Ξέρω ότι έχετε δεί πολλές φορές τους Depeche Mode. Είχατε ποτέ την ευκαιρία να τους συναντήσετε από πολύ κοντά;
Ειχαμε παίξει μαζί με τον Andy Fletcher σε ένα παρτυ του Hysterika του ελληνικού fan club των Depeche Mode πριν κάποια χρόνια.Τον Martin και τον Dave ποτε, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το επιδιώξαμε.

Η επιτυχία και αυτού του δίσκου είναι μεγάλη σε χώρες όπως η Γερμανία. Στην Ελλάδα τι πιστεύετε ότι συμβαίνει; Έχετε σκεφτεί ποτέ αν θα είχατε μεγαλύτερη αποδοχή  αν ήσασταν ας πούμε από την Σουηδία;
Δεν νομίζουμε ότι παίζει σημασία από που είσαι. Αν η μουσική σου είναι αδιάφορη, και στο ίδιο σπίτι με τον Brian Eno να μένεις δεν θα ασχοληθεί κανείς. Το hype τώρα είναι τα γυναικεία groups από το Βορρά. Πριν κάποια χρόνια ήταν τα groups από τη Νεα Ζηλανδία και την Αυστραλία. Η επιτυχία του στο εξωτερικό είναι μεγάλη αλλά στην Ελλάδα δεν θα το λέγαμε αυτό.

11208050_1575309126077202_330326356_n

Ποιό είναι το μυστικό που κρατά τις Marsheaux σε εγρήγορση τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια που η δισκογραφία φθίνει;
Δεν υπάρχει κανένα μυστικό. Απλά είναι πολλα μικρα πραγματα που συντελούν στη μακροβιότητα των Μarsheaux. Δεν πιέζει η μία την άλλη για τίποτα, δεν έχουμε από πισω μας μια εταιρία που να ζητάει συνέχεια δίσκους και επιτυχίες. Τα νουμερα που πουλάμε είναι τεράστια για μία εταιρία σαν την Undo Records, αλλά δεν θα ήταν για τη Universal για παράδειγμα. Δεν κάνουμε πολλές συναυλίες ωστε να κουραστούμε  και να αρχίσει να βγαίνει η γκρίνια μεταξύ μας. Αν μια από τις δυό μας δεν έχει όρεξη να πάει στο studio απλα το ακυρώνουμε χωρίς παραπάνω ανάλυση.

Θυμάστε συγκεκριμένα, ποια ήταν η ημέρα (ή η νύχτα) που άλλαξε την πορεία σας ως Marsheaux;
Ηταν ένα Hysterika παρτυ στη Θεσσαλονίκη όταν γνωριστήκαμε για πρώτη φορά.Ανακαλύψαμε ότι είχαμε κοινά ενδιαφέροντα για τη μουσική, για τις τέχνες, μας αρεσαν πολύ τα ταξίδια και να δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα. Μετά έτυχε και οι δυο να κατέβουμε Αθήνα για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια.Στην Αθήνα γίναμε κολλητές.

Σκεφτήκατε ποτέ να μείνετε συνεχόμενους εννιά μήνες στην Κεντρική Ευρώπη για να προωθήσετε τη μουσική σας; Και αν όχι, υπάρχει κάτι (που κάνατε ή δεν κάνατε) για το οποίο έχετε μετανιώσει όλα αυτά τα χρόνια;
Ηταν ένα θεμα που είχε συζητηθεί όταν υπογράψαμε στην Out Of Line το 2005 .Μας πίεζε πολύ τότε η Out Of Line να μετακομίσουμε στο Bερολινο για να μπορέσουμε να προμοταρουμε το Peek A Boo καλύτερα.Ισως να είχαν δίκιο από την πλευρά τους.τα πράγματα τότε εδω ήταν πολύ καλά.Δεν είχε ξεκινησει η κρίση.Δεν μετανοιώσαμε όμως που δεν φύγαμε. Μας αρέσει πολύ εδώ. Με τα καλά και τα πολλα κακά πια. Ισως για το μόνο πράγμα που έχουμε μετανοιώσει είναι που κρατήσαμε όλα αυτά τα χρόνια χαμηλό προφίλ και ίσως να μην πήραμε αυτό που πραγματικά αξιζαμε. Αλλα δεν το λέμε με παράπονο αυτό.

Μαθαίνουμε πως υπάρχει ενδιαφέρον για συναυλίες σας το επόμενο διάστημα – ακόμα και για  ευρωπαϊκά (και όχι μόνο) φεστιβάλ. Θα σας δούμε και εντός Ελλάδας; Και που θα πάτε στο εξωτερικό;
Εχουμε ξεκινήσει να ανακοινώνουμε συναυλίες. Από Οκτώβριο θα  βγούμε στο δρόμο για τα καλά. Μεξικό, Αμερική 5-6 dates και θα καταλήξουμε στον Καναδά. Μετά Ευρώπη πάλι. Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Σουηδία. Στην Ελλάδα κάναμε την παρουσίαση του A Broken Frame τον Μάρτιο αλλά δεν έχει κανονιστεί ακόμα τίποτα.

11208591_1439676863011851_1390720596_n

Ποιο είναι το καλύτερο support που κάνατε ποτέ και δίπλα σε ποιον καλλιτέχνη θα ήταν το όνειρό σας να παίξετε;
To live με τους OMD στο Λυκαβητό είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό μας αφου περάσαμε ένα απίστευτο τριήμερο  μαζί τους αλλά αν το σκεφτουμε καλύτερα ,το καλύτερο support  που κάναμε ήταν με τους 30 Seconds To Mars στην Αθήνα.Παίξαμε μπροστα σε 10000 κόσμο ηλικιών 16-25 που για πολλούς από αυτούς ήταν και η πρωτη συναυλία που πήγαιναν .Τους βλέπαμε ότι τους αρεσε πάρα πολύ. Στην πορεία ανακαλύψαμε ότι ο Jared Leto  είναι fan των Marsheaux και ήταν αυτός που επέμενε να παιξουμε μαζί τους.

Ποιό είναι το καλύτερο και  ποιό το χειρότερο σχόλιο που έχετε διαβάσει ποτέ από τον Ξένο και αντίστοιχα από τον Ελληνικό Τύπο για τη δουλειά σας;
Ο Rusty Egan είχε δηλώσει ότι αν ηχογραφουσαμε το 1983 θα ειμαστε οι βασίλισσες στν κορυφή του βουνού. Ο Andy McCluskey των OMD εχει δηλώσει ότι ειμαστε η αδυναμία του και οι Human League έπαιζαν ολόκληρο το Lumineux Noir πριν από τις συναυλίες τους .Βέβαια έχουμε και πολύ πικρόχολα σχόλια οπως να γυρίσουμε καμιά τσόντα αντι να κυκλοφορούμε δίσκους που έγραψε ένας συμπατριώτης μας.Τα περισότερα είναι θετικά και από ανθρώπους που εκτιμάμε.

Αν διαλέγατε ένα μέρος και μια χρονιά για να κάνετε τη μουσική σας ως Marsheaux, που θα θέλατε να είστε;
Το 1981 στο Λονδίνο.Θα είμαστε θαμώνες του BLITZ CLUB θα κάναμε παρέα με τον Boy George και τους Spandau Ballet την εποχή που ηχογραφούσαν το Journeys To Glory και θα πεταγόμαστε και μεχρι το Birmingham  με το τραίνο για να συναντήσουμε τους Duran Duran.

Από το ‘Pop Corn’, στο ‘Dream of a Disco” και το ‘Leave in Silence’,  σκεφτήκατε πότε να αποχωριστείτε τα synths από τον ήχο σας;
Οχι ποτέ! Θα θελαμε να πειραματιστούμε με κιθάρες κάποια στιγμή αλλά τα synthesizers δεν τα αλλάζουμε με τίποτα. Ο ηχος μας θα είναι πάντα αυτός. ElectroPop!

11191142_1580087525596467_1216557735_n

Κάνετε πάρεα καθημερινά; Θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που τσακωθήκατε μεταξύ σας για κάτι και τί ήταν αυτό;
Βλεπόμαστε πολύ συχνά. Κάνουμε παρέα και εκτός των Μarsheaux. Τσακωνόμαστε πολυ σπάνια.Τελευταία φορά ηταν για το εξωφυλλο του Ebay Queen Is Dead αλλά όχι τιποτα σοβαρό.

Siouxsie, Αnne Clark, Laurie Andersson. Ποιές είναι οι γυναίκες που έχετε αγαπήσει απο τα εφηβικά σας χρόνια μέχρι σήμερα στην pop και ποιες άλλες θεωρείτε ότι φτιάχνουν σήμερα καλή μουσική;
Alison Moyet, Kate Bush, Madonna, Tori Amos και Mylene Farmer.Ολες εξακολουθούν να μας συναρπάζουν .Απο συγχρονες η Alison Goldfrapp. Μας αρέσουν όμως πολυ και τα album της Katy Perry!

Ποιος είναι ο πιο κοντινός χρονικά  στόχος που έχετε θέσει καλλιτεχνικά και τι θα κάνετε αν δεν επιτευχθεί…
Θελουμε να κυκλοφορησουμε ένα single και να μπει στο TOP 100 του UK Chart .Θα ήταν το κερασάκι στη τουρτα. Αν δεν το καταφερουμε θα βγαλουμε κι άλλο καλυτερο single μεχρι κάποιο να μπεί. Αφου το βάλαμε στοχο θα το καταφέρουμε. Ειμαστε σιγουρες!

Τέλος, θα παίζατε αν σας ζητούσαν ένα τραγούδι της Λένα Πλάτωνος (για παράδειγμα) σε κάποια εμφάνιση σας, ή κάτι άλλο με ελληνικό όμως στίχο;
Φυσικα και θα το καναμε. Εχουμε ηδη ηχογραφησει 2 τραγουδια στα ελληνικα. Το Ολα Γυρίζουν το οποίο είναι διασκευή στο October Love Song των Chris & Cosey και το “Εμεις Το Χειμώνα Φοράμε Ανοιξιάτικα” της Mαριάννας ,την ελληνικη συμμετοχή στη Eurovision το 1996.

ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

http://marsheaux.com/
https://www.facebook.com/marsheaux
https://twitter.com/marsheaux
http://www.undorecords.bigcartel.com/artist/marsheaux

artworks-000117123346-172yqe-t500x500

MP3: FLIGHT FACILITIES – DOWN TO EARTH (SEAN GLASS REMIX)

DOWNLOAD LINK
Flight Facilities – Down To Earth (Sean Glass Remix)